Wereldwinkels Nederland

voor eerlijke handel!

Wie zijn wij?
Wereldwinkels Nederland is een organisatie voor de ondersteuning van wereldwinkels.
Onze doelstelling is het bevorderen van eerlijke handel. Eerlijke handel is een samenwerkingsverband in de handelsketen om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te verbeteren.
Onze insteek is dat we wereldwinkels faciliteren in al hun uiteenlopende vormen. Elke wereldwinkel is immers uniek, dat maakt een wereldwinkel ook zo bijzonder. Wereldwinkels Nederland heeft op dit moment 83 deelnemende wereldwinkels.

Wat bieden wij aan wereldwinkels?
Als ondersteunende organisatie hebben we een groot aantal diensten beschikbaar voor wereldwinkels, zoals trainingen, huisstijldragers en gegarandeerde landelijke cadeaubonnen.
Elke deelnemende wereldwinkel kan zelf beslissen welke diensten zij wel of niet van ons afneemt, niets is verplicht. Voor onze dienstverlening vragen wij 1% van de jaaromzet (excl. BTW) per deelnemer. Voor enkele diensten vragen we een eenmalige bijdrage. Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn, kunnen we de kosten laag houden.

Geïnteresseerd?
Meld je rechts in het kader aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Wat is een wereldwinkel?
Een wereldwinkel is – kort gezegd - een winkel voor eerlijke handel (fair trade). Er zijn 244 wereldwinkels in Nederland. Loop er gerust eens binnen. De deuren staan open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie.

Kan iedereen een wereldwinkel starten?
Ja, in principe wel, het woord ‘wereldwinkel’ is geen beschermd merk. Het is een zogeheten generieke term, die gewoon in de Van Dale staat, vergelijkbaar met een term als ‘boekhandel’ of ‘supermarkt’.

Alleen wereldwinkels waarvan de omzet minstens 85% fair trade is kunnen deelnemer van Wereldwinkels Nederland worden. Op de landkaart op deze website staan alle wereldwinkels aangegeven die aan dat criterium voldoen.

Overweeg je een wereldwinkel te starten, zoek dan gelijkgestemden. Met meer personen deel je meer vaardigheden! Er komt heel wat kijken voor een goede wereldwinkel. Zoek advies en ondersteuning als je je initiatief wilt doorzetten. We helpen je graag, neem contact met ons op!

Wereldwinkels worden gewoonlijk gedragen door betrokken vrijwilligers. Wil je graag vrijwilligerswerk gaan doen? Meld je bij een wereldwinkel in je buurt! Op de landkaart op deze website kun je alle wereldwinkels vinden, ook in jouw buurt.


Zijn alle wereldwinkels aangesloten bij Wereldwinkels Nederland?
Bijna alle wereldwinkels op de landkaart op deze website zijn zelfstandige organisaties, meestal verenigingen of stichtingen. Een deel van de wereldwinkels is deelnemer van Wereldwinkels Nederland, een deel is lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, en een deel is niet aangesloten bij een landelijke organisatie. De wereldwinkels hebben een vrije keuze.

Cadeaubonnen Wereldwinkels Nederland zijn gewoon inwisselbaar
De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland blijven hun waarde behouden. In Nederland zijn er twee soorten wereldwinkelcadeaubonnen. De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland (donkerblauw) en de cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (verschillende kleuren).
De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen is nu in problemen. Dit betekent dat de cadeaubonnen van deze Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen niet meer inwisselbaar zijn bij veel wereldwinkels.

Wereldwinkels Nederland betreurt de problemen. Dit is een tegenslag voor klanten, en voor wereldwinkels die nog cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen op voorraad hadden.We vinden het belangrijk om te duiden dat de cadeaubonnen die wij uitgeven nog gewoon bij de wereldwinkels inwisselbaar zijn. Wereldwinkels die cadeaubonnen willen blijven verkopen kunnen kosteloos cadeaubonnen bij ons bestellen. Wereldwinkels Nederland heeft cadeaubonnen in de waarden €5, €10, € 15 en €25. Deze zijn 100% gegarandeerd en hebben een landelijke dekking. (Ook wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen de cadeaubonnen aan hun klanten verkopen)

Kadobon LaVéHelaas niet overal meer inwisselbare bonnen van de Stichting Landelijke Wereldwinkel CadeaubonnenAfbeelding van geldige cadeaubon100 % gegarandeerde bonnen van Wereldwinkels NederlandNieuwsbrief-algemeen

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

captcha 

Login voor deelnemers

Log in met je emailadres en wachtwoord

Wie is online

We hebben 330 gasten en geen deelnemers online