Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr 220

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr 220
 
header van nieuwsbrief
 

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr. 220

 

Hoog bezoek in Loppersum  
LOPPERSUM - Wereldwinkel Loppersum had onlangs hoog bezoek. Koning Willem Alexander deed donderdag 14 september de wereldwinkel aan tijdens een werkbezoek aan Loppersum. Het werkbezoek stond in het teken van de gedupeerden van de aardbevingen in het gebied. Hij sprak onder meer met inwoners die hun huis uit moeten vanwege sloop en nieuwbouw als gevolg van de aardbevingen. Ook ging hij in gesprek met winkeliers die te maken hebben met de versterking.
Koning Willem Alexander op bezoek in Wereldwinkel LoppersumWinkelcoördinator Janet Gorter vertelt: “Koning Willem Alexander bracht, samen met burgemeester Ben Visser van gemeente Eemsdelta en Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, een bezoek aan onze wereldwinkel Veur Elkenain. In de vergaderruimte achter de winkel sprak hij met ondernemers over de impact van de versterking op je bedrijf. We zijn vereerd dat ons mooie, inmiddels versterkte pand dat we in april in gebruik mochten nemen, was uitgekozen voor deze ontmoeting. Tot vlak voor het bezoek waren we niet op de hoogte van het feit dat de koning zelf ook zou aanschuiven. Medewerksters Trijnie en Willy waren ook zeer verrast door deze delegatie aan de andere kant van de toonbank“ aldus winkelcoördinator Janet Gorter.

Foto: Martin Drent, RTV Noord


Frisse start na 45 jaarversierde gevel van Wereldwinkel Elst
ELST - Wereldwinkel Elst is verhuisd! De verhuisdozen hoefden geen lange weg af te leggen, want de nieuwe winkel ligt slechts twee panden verderop. Zaterdag 4 september werd de winkel aan de Dorpsstraat 75A feestelijk geopend door Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder. Tevens werd deze dag het 45-jarig bestaan van Wereldwinkel Elst gevierd! De eerste 25 klanten werden getrakteerd op een goodiebag en er waren mooie aanbiedingen en verschillende kinderactiviteiten. De wereldwinkel dankt alle vrijwilligers en andere betrokkenen voor hun inzet om de nieuwe winkel een mooie uitstraling te geven. “Zonder deze vrijwilligers was het echt niet gelukt”, aldus het bestuur van Wereldwinkel Elst.

Afbeelding: Wereldwinkel Elst. De nieuwe winkel voor het doorknippen van het lint


poster voor wereldmarkt op 30 septemberVier decennia!
ELBURG - Wereldwinkel Elburg bestaat veertig jaar. Voor deze gelegenheid wordt zaterdag 30 september in de Kapel van Museum Elburg een wereldmarkt gehouden. Donderdag 23 november volgt een ontmoeting tussen (oud) vrijwilligers in de wijkzaal van de Ichthuskerk.

Mijlpaal gevierd met lezing
LOCHEM - In Lochem heeft de wereldwinkel de mijlpaal van 35 jaar gehaald! Om dit te vieren, werd Jose Verweij van Gone Arty uitgenodigd om dinsdagavond 26 september een lezing te geven in de Witte Kerk in Lochem. Jose sprak over verschillende projecten en met name over de vrouwen in Ghana die traditionele Bolgatanga-manden met de hand maken. Deze manden worden tot 7 oktober verkocht met 25% korting en de opbrengst wordt gedoneerd om de werkplaatsen van de Ghanese vrouwen te verbeteren. Om de 35e verjaardag extra feestelijk te maken, krijgen betalende klanten tussen 26 en 30 september een geschenk in de winkel. Zaterdag 30 september worden bezoekers getrakteerd in en rondom de winkel (afhankelijk van het weer).

medewerkersters van Wereldwinkel Joure met chequeSubsidie voor LED verlichting
JOURE - Wereldwinkel Joure gaat half november verhuizen van Midstraat 15 naar Midstraat 88. Er wordt naar gestreefd om de nieuwe winkel zo duurzaam mogelijk in te richten. Om energie-zuinige LED-verlichting aan te kunnen schaffen, heeft de wereldwinkel een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds van de Rabobank. Deze aanvraag is gehonoreerd en op 15 september hebben twee medewerkers van de bank een cheque ter waarde van 2.500 euro overhandigd aan Marjan Backx, penningmeester van Stichting Wereldwinkel Joure.

Foto: Wereldwinkel Joure


De waarheid over migratie
INTERNATIONAAL - ‘Politici roeptoeteren antimigratieretoriek, maar zetten de grenzen heimelijk open voor buitenlandse arbeidskrachten. Media blazen asielcrises op, maar schrijven nooit wanneer een piek voorbij is. Vluchtelingenorganisaties overdrijven aantallen, in hoop op meer fondsen. In ‘Hoe migratie echt werkt’, rekent hoogleraar en socioloog Hein de Haas hard af met migratiemythen.’ Meer lezen kan bij de Correspondent op: klik hier.

COLUMN OVER ONZE WERELD VAN HOOP, STRIJD EN GLORIE

De A12 en de politie
column (162) van Hans Beerends

Op zaterdag 9 september demonstreerde ik als lid van de Grootouders voor het Klimaat op de A12. Eerst applaudisserend voor de zittende bezetters, maar al gauw ging ik zelf de weg op en wendde me tot de daar staande politieagenten.

“Ik wil jullie bedanken voor jullie aanwezigheid”, begon ik. “Want als jullie er niet waren, werden wij van de weg afgeknuppeld door de onderwereld of door extreem rechts. Door jullie aanwezigheid kunnen wij nu vreedzaam en geweldloos burgerlijk ongehoorzaam zijn en jullie taak is om ons vreedzaam en geweldloos op te pakken en weg te voeren. Voor mij zijn jullie politieagenten geen tegenstanders van de zitactie, maar logische medespelers. Als jullie mij oppakken, zal ik niet tegen spartelen - allemaal theater - maar gewoon meelopen en het OM zal dan constateren dat ik burgerlijk ongehoorzaam ben; in feite op dit ogenblik een positieve onderscheiding. Wij mogen dan burgerlijk ongehoorzaam zijn, een overheid die zich niet aan haar eigen voornemens houdt en de door haar zelf ondertekende internationale verdragen schendt, is honderd maal erger burgerlijk ongehoorzaam.”

De politieagent die mij in het begin streng aankeek, kon mijn dank voor hun aanwezigheid wel waarderen en toen ik na mijn betoog aankondigde dat ik nu weer de weg opging, voegde hij vaderlijk toe: "Maar doe je wel een beetje voorzichtig?"

Hans Beerends

 

--------------- // ---------------

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Wereldwinkels Nederland

Copy voor deze nieuwsbrief aanleveren via:


29 september 2023

Wereldwinkels Nederland
KvK 56006144
www.wereldwinkelsnederland.nl ,
 

Geen interesse meer in onze nieuwsbrief? Klik hier om uit te schrijven

Email built with AcyMailing