Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr 237

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr 237
 
header van nieuwsbrief
 

Algemene Nieuwsbrief Wereldwinkels Nederland nr. 237

 

Uitverkoop WW Berlicum op plein voor winkelJaarlijkse uitverkoop
BERLICUM - Wereldwinkel Berlicum heeft zaterdag 18 mei haar jaarlijkse uitverkoop gehouden.
“We hadden de hele dag een kraam op hét plein van Berlicum”, vertelt Ineke Alings. “We hebben het super getroffen met het weer en hadden een lekker zonnetje erbij. Vooraf zijn we even goed door de winkel gegaan, om te kijken wat we mee konden nemen naar de kraam.
Zo kunnen we in de winkel weer plaats maken voor nieuwe artikelen. We hebben een hele leuke omzet gedraaid en ook weer extra aandacht aan onze naamsbekendheid gegeven. Een dikke pluim aan de vrijwilligers die dit georganiseerd hebben!”

Foto: Wereldwinkel Berlicum


Acties voor zilveren jubileum
BRIELLE - Al 25 jaar is Wereldwinkel Brielle een bekende in het straatbeeld van de stad. Dat jubileum laat de wereldwinkel niet ongemerkt voorbij gaan. Alle klanten zijn uitgenodigd om 6 tot en met 8 juni mee te doen aan leuke acties. Op deze donderdag, vrijdag en zaterdag mogen klanten hun kassabon inleveren met naam en telefoonnummer. Hiermee kunnen zij een goed gevulde mand met wereldwinkelproducten ter waarde van 50 euro winnen. Wie raad hoeveel gelukspoppetjes er in de pot op de toonbank zitten, wint een cadeaubon van 25 euro. En ook aan de kinderen wordt gedacht, zij krijgen een presentje. Tot slot mag elke betalende klant een envelop trekken waarin staat hoeveel korting wordt verrekend op het te kopen artikel. (Oud) medewerkers zijn vrijdag 7 juni welkom op een borrel.

Gift voor meisjes en jonge vrouwen
DRIEBERGEN – Wereldwinkel Driebergen had onlangs een bescheiden winst te verdelen onder drie goede doelen. Eén daarvan is de Karunga Women’s Group in Kenia. Met de bijdrage van de wereldwinkel kunnen meisjes en jonge vrouwen worden voorzien van setjes uitwasbaar maandverband. Daardoor kunnen zij, ook als ze menstrueren, gewoon naar school gaan en deelnemen aan het leven. De gift van de wereldwinkel is goed voor 188 setjes maandverband. De cheque werd 28 mei, op de wereldwijde Menstruatie Hygiëne Dag, overhandigd aan het project door een van de medewerkers van de wereldwinkel die een reis maakt door Kenia.

Feestelijke heropeningAanzicht Wereldwinkel Gilze en Rijen met nieuwe logo

GILZE EN RIJEN - Wereldwinkel Gilze en Rijen is op Moederdag feestelijk heropend na een restyling. De wereldwinkel draagt nu de huisstijl van Wereldwinkel.nu.

Foto: Wereldwinkel Gilze en Rijen


Sluiting
HOOGKERK – Triest nieuws voor de wereldwinkel in het Groningse Hoogkerk. Het bestuur heeft besloten om op 31 juli de winkel definitief op slot te doen. Redenen zijn de teruglopende omzet en de steeds hogere leeftijd van de vrijwilligers. In de laatste weken van juli houdt de wereldwinkel opheffingsuitverkoop. Wereldwinkel Hoogkerk bestaat sinds 1984.

Wie jarig is trakteert!!
GRONINGEN - Op 25 mei vierde Wereldwinkel Groningen het 20-jarig bestaan. De winkel was extra feestelijk versierd, en voor de klanten was er de hele dag 20% korting. Ook konden klanten
tijdens het winkelen genieten van een hapje en een drankje.
Alle vaste klantenkaarthouders kregen gedurende de feestweek, die duurde van zaterdag 25 mei tot zaterdag 1 juni, een stevige fair trade tas cadeau met het motto “Proud to be fair”.
Ook werd er onder de klanten een prachtig boeket vilten bloemen van Sjaal met Verhaal verloot.

De keten van de biologische mango
INTERNATIONAAL – Nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt in de sector van biologische mango’s? Biojournaal vertelt er meer over. ‘Na een moeizaam verlopen Peruaans mangoseizoen kwamen de West-Afrikaanse bio-mango's dit jaar als geroepen. "Het Peru-seizoen was dit jaar extreem lastig. Net als andere spelers in de markt kregen we extreem weinig volume binnen van onze eigen telers, dus de markt was weer behoorlijk 'eager' om mango's te ontvangen", vertelt sourcing manager Oscar van Reisen van Fairtrasa.’
Foto van een mango aan de boom
In het artikel van Biojournaal wordt omschreven hoe Fairtrasa tegen de rest van het seizoen aankijkt en wat er allemaal speelt in de sector. Fairtrasa heeft geen fairtrade keurmerk maar zegt veel impact te maken op sociaal gebied, onder meer via een training en support programma voor de armste producenten. Daarnaast werkt het bedrijf aan een korte keten zonder tussenpersonen waardoor de boer een eerlijke prijs krijgt. Daar vragen de consumenten van biologische mango’s ook om volgens Van Reisen. "We zien dat consumenten erg kien zijn op de herkomst van de producten en ook op de wijze hoe de teelt plaatsvindt. Consumenten blijven enthousiast, maar willen wel meer weten.” Meer lezen over de keten van biologische mango’s kan op deze website.

--------------- // ---------------

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Wereldwinkels Nederland

Copy voor deze nieuwsbrief aanleveren via:


7 juni 2024

Wereldwinkels Nederland
KvK 56006144
www.wereldwinkelsnederland.nl ,
 

Geen interesse meer in onze nieuwsbrief? Klik hier om uit te schrijven

Email built with AcyMailing