Dienstverlening

Wereldwinkels Nederland

Als ondersteunende organisatie hebben we een groot aantal diensten beschikbaar voor wereldwinkels, zoals trainingen, huisstijldragers en gegarandeerde landelijke cadeaubonnen.

Elke deelnemende wereldwinkel kan zelf beslissen welke diensten zij wel of niet van ons afneemt, niets is verplicht. Voor onze dienstverlening vragen wij 1% van de jaaromzet (exclusief BTW) per deelnemer. Voor wereldwinkels in financieel zwaar weer is er de “tientjesregeling”: de deelnemer betaalt dan niet 1% van de jaaromzet, maar een tientje per maand. Voor enkele diensten vragen we daarnaast een eenmalige bijdrage.

Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn, kunnen we de kosten laag houden. Een groot deel van de dienstverlening is uitbesteed aan samenwerkende kleine bedrijven of zzp’ers.

Dienstverlening

Het dienstverleningspakket aan de wereldwinkel is breed, we noemen de belangrijkste diensten. Voor meer informatie kan altijd contact worden opgenomen!

Cadeaubonnen

Wereldwinkels Nederland heeft eigen cadeaubonnen in de waarden € 5, € 10, € 15 en € 25. Deze zijn 100% gegarandeerd en hebben een landelijke dekking.

Ook wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen van de cadeaubonnen gebruikmaken. We rekenen hiervoor geen kosten.

Centraal artikelen bestand (CAB)

Voor de volgende drie kassasystemen levert Wereldwinkels Nederland een artikel update bestand op wekelijkse basis: - Blue Retail - PCC (6.0 of hoger) - Wereldkassa

Cursussen

Diverse cursussen zijn beschikbaar, onder andere de basiscursus wereldwinkelwerk. Deze worden voor een beperkt tarief aangeboden, € 15 per medewerker. Ook medewerkers van wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen hieraan deelnemen (bij voldoende plaats). Aan deze wereldwinkels wordt € 25 per medewerker in rekening gebracht. Alle cursussen worden gegeven op locatie. De cursus inpakken kost € 45, de cursus etaleren en presenteren € 195. Een training vrijwilligersmanagement is ook mogelijk, de kosten hiervan zijn € 195.

Beoordeling fair trade

We bewaken de fair trade criteria door periodieke onderzoeken bij de importeurs. Met het actueel houden van de lijst van fair trade importeurs onderstenen we wereldwinkels in hun assortimentsbeleid.

Forum

Wereldwinkels Nederland heeft een eigen online "community". Deelnemers hoeven niet tegelijkertijd online te zijn om met elkaar te communiceren: men laat gewoon een bericht achter waarop een andere gebruiker weer kan reageren. Dit is zeer handig om informatie uit te wisselen, discussies te starten, ondersteuning te vragen en vraag en aanbod voor alles wat met wereldwinkels te maken heeft.

Huisstijl

Het logo is digitaal gratis beschikbaar in diverse extensies. En er zijn instore (signinghouders, etiketten, pakpapier, etc) en outstore neutrale huisstijldragers (o.a. vlaggen / banieren) beschikbaar. Deze zijn te koop bij respectievelijk een fair trade importeur en een verbonden bedrijf.

Jaarkalender

Promotiematerialen van Wereldwinkels Nederland zijn in de vorm van posters / flyers e.d. volgens een jaarkalender te downloaden van de website.

Promotie fair trade

Overige promotiematerialen, bijvoorbeeld door andere deelnemers gemaakt, zijn te downloaden van de website. Bij voorkomende gebeurtenissen bieden we model persberichten aan de deelnemers en ondersteunen we promotieactiviteiten.

Nieuwsbrieven

Wereldwinkels Nederland heeft een algemene nieuwsbrief, een deelnemersnieuwsbrief en een medewerkersnieuwsbrief. Op de algemene nieuwsbrief kan iedereen zich abonneren. De deelnemersnieuwsbrief en medewerkersnieuwsbrief zijn voor de deelnemers. In de deelnemersnieuwsbrief wordt de wereldwinkel ook op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen die voor wereldwinkels van belang zijn. De medewerkersnieuwsbrief behandelt voor alle medewerkers belangwekkende onderwerpen, zoals de achtergronden van fair trade.

Informatie

Op het deelnemersdeel van de website is veel additionele informatie beschikbaar over onderwerpen die voor wereldwinkels van belang zijn.

Website wereldwinkel

Bouw van een website door een webprofessional, hier zijn kosten aan verbonden.

Winkelautomatisering

We kunnen adviseren over automatisering van de winkel.

Winkelinrichtingsontwerp

Hulp bij het inrichten van de winkel door ondersteuning van een architect. Dat kan een volledig inrichtingsplan zijn, of een beperkt advies. Hier zijn kosten aan verbonden.

Overige diensten

Op alle vlakken waar een winkel ondersteuning nodig heeft kunnen we dat bieden, ook als een winkel geholpen wil worden om eens 'doorgelicht' te worden, zowel financieel als qua inrichting etc. Ook bij het opstelling van een ondernemingsplan, of een locatiebeoordeling, is ondersteuning mogelijk. Hier zijn kosten aan verbonden.

Wereldwinkels Nederland
postadres Parallelweg 4, 9919 AC Loppersum
06-45116959 |
Kvk 56006144 | RSIN-Fiscaal nummer 8519.40.444