• assortiment: non food
  • website: Website bezoeken
  • webshop voor particulieren: ja

Anita van Hoeve, oprichter van Adinda, heeft meer dan 15 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Vanuit die tijd stamt ook de betrokkenheid met mensen in ontwikkelingslanden. In Nederland werd dat omgezet in werken in de Wereldwinkel en bij Goed Werk. Na het stoppen van Goed Werk in 2006 richtte ze Adinda op (de naam verwijst naar Max Havelaar).
Adinda richtte zich op kaartenproducenten. En op de familie Odeh uit Bethlehem die olijfhouten beelden maakt. Kaartenproducenten behoren tot de kwetsbare groepen. Ze hebben meestal geen andere mogelijkheden om inkomen te verwerven. Kaarten maken vereist niet veel werktuigen, ook geen grote investeringen en kan thuis worden gedaan.
De meeste van de groepen hebben een christelijke achtergrond. Adinda staat echter ook open voor andere organisaties. Het belangrijkste is dat organisaties zich inzetten voor mensen die zich in een achtergestelde positie bevinden vanwege hun, achtergrond, handicap, sekse, religie of politieke status. Daarnaast moeten organisaties tot doel hebben deze mensen weer aan het werk te helpen.
Adinda koopt in van 14 producenten uit 7 landen: Mauritius, Thailand, Nepal, Palestina, Indonesiƫ, Bangladesh en Ethiopiƫ.

Wereldwinkels Nederland
postadres Parallelweg 4, 9919 AC Loppersum
06-45116959 |
Kvk 56006144 | RSIN-Fiscaal nummer 8519.40.444